Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ λεμονιού

Υλικά
1 Πακέτο μπισκότα με γεύση σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κονσέρβα συμπυκνωμένο γάλα
χυμό από 3 λεμόνια ή λάιμ
4 κουταλιές της σούπας παγωτό - βανίλια
1/2 φύλο  ζελατίνη

Εκτέλεση
Για την βάση
Τρίψτε τα μπισκότα στο μπλέντερ  και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, μέχρι να δημιουργήσετε μια στερεή μάζα.


Έτσι σχηματίζεται μια ζύμη, και απλώστε τη στην φόρμα του κέικ, στο κάτω μέρος και τις πλευρές.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 10 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφήστε το να κρυώσει.

Κρέμα λεμονιού
Σε ένα μπολ ή μπλέντερ Χτυπάμε το συμπυκνωμένο γάλα με το λεμόνι ή χυμό λάιμ. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.

Προσθέστε τη γέμιση μέσα στην ψημένη βάση, Βάλτε το στο ψυγείο και αφήστε να κρυώσει 4 ώρες.


Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με λεπτές φέτες από λεμόνι ή λάιμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: