Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Κοκκινιστό με αρακά

Υλικά
400 γραμ. μοσχάρι σε κύβους
5 κουταλιές σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/2  κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα

2 πιπεριές σε κύβους
2 ντομάτες χοντροκομμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
3 μέτριες πατάτες σε κύβους
100 γραμ. μπιζέλια
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Λίγο κύμινο

Εκτέλεση
Σε μπόλ ανακατεύουμε το κρέας κομμένο σε κύβους με το αλάτι και πιπέρι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε το κρέας και τα τσιγαρίζουμε. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το κύμινο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε νερό.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, αν θέλουμε το βάζουμε σε πήλινο σκεύος προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τις ντομάτες σε κύβους, τον πελτέ, τις πατάτες, τα μπιζέλια, τα περιχύνετε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος, προσθέστε ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, αφήστε το να δέση η σάλτσα σκεπασμένο.
Σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: