Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ομελέτα με πατάτες

Υλικά
2 μέτριες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
1/4 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε αντιπολιτικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Απλώνουμε τις μισές τριμμένες πατάτες αραιά χωρίς να τις πατήσουμε να πάρουν την πρώτη φλόγα του τηγανιού. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε και μοιράζουμε τις υπόλοιπες πατάτες να γεμίσουν κάθε κενό. Όταν ψηθούν από την κάτω πλευρά 4-5 λεπτά γυρίζουμε στο τηγάνι κα αφήνουμε για άλλα 4 λεπτά να ψηθούν.  
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπόλ και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το θυμάρι.
Με την σπάτουλα μας πατάμε τις πατάτες να ανοίξουν λίγο και ρίχνουμε το μίγμα αυγών να πάει παντού. Αφήνουμε να ψηθεί για 4 λεπτά και με την σπάτουλα γυρίζουμε να ψηθεί και η δεύτερη πλευρά.
Σερβίρουμε με φρέσκια ντομάτα και φέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: