Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Φράουλα γλυκό

Υλικά
1 1/2 κιλό φράουλες σφιχτές
700 γραμ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτσανάκια τους.
Παίρνουμε 5 – 6 φράουλες και τις περνάμε στο μούλτι να πάρουμε τον χυμό τους.

Βράζουμε το νερό με τις λιωμένες φράουλες και με τη ζάχαρη και αμέσως μόλις αρχίσει να δένει ελαφρά το σιρόπι ρίχνουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Ξαφρίζουμε συνεχώς για να διαυγές το σιρόπι.
Αφού μαλακώσουν οι φράουλες και έχει δέσει το σιρόπι (το ελέγχουμε με το γνωστό τρόπο της σταγόνας σε ένα καθαρό πιατάκι).


 Τότε ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τις αφήνουμε να πάρουν ακόμα μια βράση και τις κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: