Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μαργαρίτα με Φράουλα & Θυμάρι

Υλικά
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού νερό
1 φλιτζάνι φράουλες, καθαρισμένες και τεμαχισμένες
3-4 κλωναράκια θυμάρι

Για τις Μαργαρίτες
60 γραμ. σιρόπι
60 γραμ. χυμό λάιμ
120 γραμ. τεκίλα

ζάχαρη ή αλάτι για το χείλος του ποτηριού
φράουλες για γαρνίρισμα
κλωναράκια θυμάρι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα συστατικά σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε, ενώ την έχουμε σε μέτρια φωτιά, έως ότου να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίστε να σιγοβράζουμε για 7-9 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη έχει διαλυθεί εντελώς οι φράουλες έχουν λιώσει, και το υγρό έχει μετατραπεί σε ένα σιρόπι ροζ. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 15-20 λεπτά.
Όταν το σιρόπι έχει κρυώσει, το σουρώνουμε σε ένα μπολ για να αφαιρέσετε όλα τα κομμάτια φρούτων και τα φύλλα θυμαριού. Η παρακάτω συνταγή είναι για 2 μαργαρίτες, αλλά θα έχετε αρκετό σιρόπι για να κάνει περίπου 6. Αποθήκευση το επιπλέον σιρόπι στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα!
Ετοιμάζουμε τις μαργαρίτες.
Με μία φλούδα από λάιμ περνάμε τα  χείλια των ποτηριών και βουτήξτε τα άκρα σε ζάχαρη ή αλάτι. Εάν δεν να τα περάσετε λάιμ ή λεμόνι, μπορείτε να τα βρέξετε με νερό γύρω από κάθε ποτήρι με το δάχτυλο. Γεμίστε ποτήρια με πάγο.
Σε ένα σέικερ, βάζουμε το σιρόπι, τον χυμό λάιμ και την τεκίλα. Βάζουμε λίγο πάγο και χτυπάμε να πάρει το κρύο του πάγου και να ανακατευθεί καλά.

Κόβουμε μερικές φράουλες από την κάτω πλευρά μέχρι την μέση χωρίς να χωρίσει εντελώς και τις βάζουμε στα χείλια των ποτηριών για γαρνιτούρα. Επίσης, προσθέστε από ένα κλαδάκι θυμαριού για κάθε ποτήρι για το γαρνίρισμα. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: