Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Macaroni and Cheese - Mac and Cheese (Μακαρόνια με Τυρί)

Το δοκιμάσαμε στο Street Food Festival

Υλικά
350 γραμ.  ζυμαρικά κοφτό μακαρόνι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
550 γραμ. γάλα φρέσκο
30 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμ. τυρί τσένταρ σε φέτες
150 γραμ. παρμεζάνα
100 γραμ. Τυρί κρέμα
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή ή απλή
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1 φλιτζάνι Ψιλοκομμένο μπέικον
2-3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

Πάπρικα

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τις φέτες του τσένταρ, τις στοιβάζουμε την μια πάνω στην άλλη και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Τρίβουμε την παρμεζάνα.
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια 6 περίπου λεπτά και τα κρατάμε al dente.
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το βούτυρο και το τοποθετούμε στην φωτιά.
Μόλις κάψει ελαφρά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ασταμάτητα.
Βράζουμε περίπου για 7 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα και αποσύρουμε.
Προσθέτουμε στην σάλτσα τα μπαχαρικά, την μουστάρδα και αφού δοκιμάσουμε αν χρειαστεί λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα, τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο πυρέξ, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, λίγη παρμεζάνα το ψιλοκομμένο μπέικον και την φρυγανιά.
Ψήνουμε για 7-10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ξεροψημένο μας αρέσει!

Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το βήμα του φούρνου αλλά το τέλειο σε αυτό είναι ότι ενώ η επιφάνεια των μακαρονιών θα ξεροψηθεί ακριβώς από κάτω θα απολαύσετε υπέροχα Κρεμώδη μακαρόνια και αυτή η αντίθεση είναι καταπληκτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: