Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μακαρόνια με σάλτσα μπύρας και τυριού

Υλικά
600 γραμ. μακαρόνια κοφτό ή σωληνάκι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, συν λίγο για το γαρνίρισμα
2/3 φλιτζανιού μπύρα της επιλογής σας.
1 1/3 φλιτζάνι γάλα
2 2/3 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε πολύ αλμυρό νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι στο βούτυρο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε την μπίρας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχει διαλυθεί το αλεύρι καλά.
Χτυπάμε το γάλα στην σάλτσα. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μίγμα να πήξει, περίπου 6-8 λεπτά.
Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά. Ανακατέψτε το τυρί τσένταρ και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε έως ότου τα ζυμαρικά ενωθούν ομοιόμορφα με την σάλτσα.

Σερβίρουμε γαρνίρουμε στην κορυφή με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: