Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Σάλτσα μπύρας

Η σάλτσα είναι τέλεια πάνω παγωτό βανίλια με τον καφέ, τη σοκολάτα και άλλες γεύσεις παγωτού,

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) μαύρη ζάχαρη
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι Μπύρα
1 1/2 κουταλάκια γλυκού βανίλια
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι



Εκτέλεση
Συνδυάστε την καστανή ζάχαρη, με την κρέμα γάλακτος, και την μπύρα σε ένα κατσαρόλι και βάλτε το να σιγοβράσει.
Σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μειωθεί η σάλτσα περίπου σε 2 φλιτζάνια.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε την βανίλια και το αλάτι.

Αφήστε την να κρυώσει ελαφρά και χρησιμοποιήσετε την αμέσως, ή αφήστε να κρυώσει και να αποθηκέψτε μέχρι να χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: