Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Αφράτα γεμιστά μπισκότα βανίλιας

Υλικά
3 αυγά ξεχωριστά τα ασπράδια και τους κρόκους
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια βανίλια
Λίγη άχνη ζάχαρη
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας



Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ τα ασπράδια αυγών με την ζάχαρη και 1 κουταλάκι βανίλια και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τους κρόκους και χτυπάμε πάλι να ενσωματωθούν. Πασπαλίζουμε μέσα στο μίγμα 1 φλιτζάνι αλεύρι περνώντας το από σουρωτήρι (για να είναι ελαφρά και αφράτο( και με μαρίζ ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί.
Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Με κουταλάκι γλυκού μοιράζουμε το μίγμα, αφήνοντας κενό ανάμεσα για να μην κολλήσουν τα μπισκότα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το άλλο κουταλάκι βανίλια και τα χτυπάμε σε σαντιγί.



Όταν κρυώσουν τα μπισκότα βάζουμε ένα στην βάση μέσα αλείφουμε λίγα από την μαρμελάδα που θέλουμε, μια κουταλιά σαντιγί και κλείνουμε με ένα δεύτερο μπισκότο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: