Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Σάλτσα τυριού και σκόρδου

Υλικά
1 σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
249 γραμ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά σούπας καλαμποκάλευρο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ
1 κουταλιά σούπας κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη χωρίς σπόρια

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο βαθμούς.
Κόψτε το επάνω άκρο του σκόρδου, ίσα-ίσα για να εκτεθούν όλες οι σκελίδες του σκόρδου. Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από το σκόρδο.
Τοποθετήστε το πακέτο σκόρδο σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

Σε έναν μπλέντερ προσθέστε το τυρί κρέμα, το καλαμποκάλευρο, την κρέμα γάλακτος, το τυρί τσένταρ και την πιπεριά καθαρισμένη. Πιέστε το κεφάλι του σκόρδου μέχρι οι σκελίδες να βγουν, προσθέστε την κρέμα από τις σκελίδες στο μπλέντερ, πετάξτε το υπόλοιπο του κεφαλιού.

χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Βάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει λεία σάλτσα. Μεταφέρετε σε μπολ για σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: