Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Σαλάτα με ψητές Μελιτζάνες με λιαστή ντομάτα

Υλικά
2 Μεσαία, εταιρεία Μελιτζάνες
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
4 κουταλιές σούπας Τοματοπολτός
Αλάτι πιπέρι
1/2 έως 1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού Κάπαρη, στραγγισμένο
1/4 φλυτζάνι ψιλοκομμένο Ελιές Καλαμών

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος, βάζουμε σε ταψί με το εσωτερικό τους προς τα επάνω, τις
πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μοιράζουμε από επάνω τους τον Τοματοπολτό και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μούλτι βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τις ελιές χωρίς κουκούτσια, και την κάπαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
Όταν έχουν κρυώσει αρκετά οι μελιτζάνες με ένα κουταλάκι αφαιρούμε την σάρκα με την σάλτσα από το φλούδι τους και τις βάζουμε σε ένα μπόλ. Με πιρούνι τις πατάμε να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το μίγμα με τις λιαστές ντομάτες, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενοποιηθούν.

Σερβίρετε με ψημένο ψωμί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: