Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Κεμπάπ γιαουρτλού σε πίτες

Υλικά
1 πακέτο πίτες για σουβλάκια
1/2  κιλό γιαούρτι

Για τα κεμπάπ
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού κύμινο
αλάτι

1 κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο
400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

Για τη σάλτσα
60 γραμ. βούτυρο
5 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Για τα κεμπάπ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Για τη σάλτσα ντομάτας
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγη κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει καλά, ανακατεύοντας συχνά.

Βγάζουμε το κιμά από το ψυγείο και ζυμώνουμε καλά το μείγμα στη γνωστή μορφή κεμπάπ. Περνούμε τα κεμπάπ τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδοκοκκινίσουν, περίπου για 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε συνέχεια ούτως ώστε να μην καούν.
Σε τηγάνι αλειμμένο με λίγο βούτυρο βάζουμε τις πίτες να ψηθούν. Γυρίζουμε συχνά για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Για σερβίρισμα σε κάθε πιάτο τοποθετούμε πρώτα τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ, ακολουθεί η σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο κόκκινο πιπέρι και είμαστε έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: