Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Μελάσα ροδιού & βαλσάμικο ροδιού

Η μελάσα ροδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε γλυκά ή σε φαγητά σε μαρινάδες. Σε συνδυασμό με ξύδι μπορούμε να έχουμε ένα τύπο Βαλσαμικού για τις σαλάτες μας.

Υλικά
4 φλιτζάνια χυμό ροδιού
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Για βαλσάμικο
2 φλιτζάνια λευκό ξύδι


Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά, βράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 70 με 80 λεπτά, ή μέχρι το μείγμα να γίνει ένα παχύ σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια το μεταφέρετε σε ένα γυάλινο βάζο να κρυώσει εντελώς. Διατηρείτε στο ψυγείο, για έως 6 μήνες.

Για το βαλσάμικο.

Όταν αρχίσει το μίγμα να γίνετε σιρόπι ρίχνουμε σταδιακά το ξύδι και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει σε σιρόπι, αλλά να είναι τόσο ρευστό όσο το θέλουμε για τις σαλάτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: