Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά
10-12 αγκινάρες φρέσκιες και καθαρισμένες ή έτοιμες ψυγείου
1/4 κιλού αρακάς
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κιλό καρότα κομμένα σε στρογγυλές φέτες
1/2 ματσάκι άνηθο
Χυμός 1 λεμονιού
5-6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Αλάτι – Πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες. Κόβετε το κοτσάνι από τις αγκινάρες, αφαιρείτε τα εξωτερικά πράσινα φύλλα και κόβετε τα υπόλοιπα ως τη μέση. Βγάζετε το χνούδι και τις ρίχνετε σε μια λεκάνη με νερό που έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού, αλάτι και αλεύρι.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα καρότα για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτετε τις πατάτες, τον αρακά και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον και σβήνετε με το χυμό λεμονιού.

Προσθέτετε και τις αγκινάρες (από το νερό με το αλεύρι απ ευθείας χωρίς να τις πλύνετε), τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Στη διάρκεια του βρασίματος αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: