Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Σάλτσα ελιάς με αντζούγιες

Υλικά
1/2 κιλό Ελιές, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένα
2 Μικρές αντζούγιες καθαρισμένες
2 κουταλάκια γλυκού Κάπαρη ξεπλυμένη καλά
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το ελιές, τις αντζούγιες, την κάπαρη, και το σκόρδο στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να είναι καλά ψιλοκομμένα.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να αναμιχθεί καλά, αλλά εξακολουθεί να έχει την απαλή υφή.


Βάζουμε το ανάλογο αλάτι και πιπέρι και την βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και στο ψυγείο.

Ταιριάζει με ψητό κρέας και πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: