Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Γεμιστά πορτοκάλια με σοκολάτα

Υλικά
225 γραμμάρια σοκολάτα ημίγλυκη, χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 πορτοκάλια κομμένα στη μέση και καθαρισμένα από τη σάρκα τους

Εκτέλεση
Για τα πορτοκάλια

Σε ξύλο κοπής κόβετε τα πορτοκάλια στη μέση κατά μήκος και με ένα μαχαιράκι χαράσσουμε ολόγυρα την σάρκα τους. Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα από τα πορτοκάλι και αφήνουμε στην άκρη για το γέμισμα.


Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τη μεμβράνη από τις φέτες πορτοκαλιού και κρατάμε την σάρκα καθαρή.

Για τη γέμιση
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους.
Τοποθετήστε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει.

Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τις κούπες από τα πορτοκάλια μέσα σε φόρμα για μάφινς (αυτό το κάνουμε για να σταθεροποιήσουμε τα πορτοκάλια. Στη συνέχεια βάζουμε λίγη από την σοκολάτα, ένα μικρό κομμάτι από το ψαχνό πορτοκαλιού που κρατήσαμε και γεμίζουμε τις κούπες πορτοκαλιού με την υπόλοιπη σοκολάτα.

Βάζουμε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες. Τέλος αφαιρείτε από το ψυγείο και αν θέλετε κόβετε σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: