Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Κανταΐφι με μοτσαρέλα και σιρόπι πορτοκαλιού

Υλικά
1 κιλό φύλλο κανταΐφι
½ κιλό βούτυρο λιωμένο
1/2 κιλό Κρέμα γάλακτος           χτυπημένη σαντιγί
1 κιλό μοτσαρέλα σε κομμάτια

Για το σιρόπι πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Τοποθετήστε το φύλλο κανταΐφι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα νήματα Κανταΐφι μέχρι όλο να είναι επικαλυμμένο με το βούτυρο.
Αφαιρέστε το μισό φύλλο του κανταϊφιού σε ένα άλλο μπολ. Λαδώνουμε ένα γυάλινο πυρέξ και προσθέστε το ένα μισό του κανταϊφιού. Απλώστε το έτσι ώστε να καλύπτει όλο το κάτω μέρος. Μοιράστε τα κομμάτια μοτσαρέλα πάνω από το κανταΐφι να δημιουργήσει ένα στρώμα τυριού.
Απλώστε την σαντιγί πάνω από την μοτσαρέλα προσεκτικά για να δημιουργήσουν ένα τρίτο στρώμα. Καλύψτε όλη την επιφάνια με την σαντιγί. Το άλλο μισό του Κανταϊφιού το στρώνουμε από επάνω. Ψήνουμε στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά, μέχρι η επιφάνια να είναι τραγανή, με χρυσό, καφέ χρώμα. Αφαιρέστε από το φούρνο και περιχύνουμε το σιρόπι από πάνω στην κορυφή. Σερβίρετε αμέσως.

Ρο σιρόπι

Σε κατσαρόλα, βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως και το υγρό αρχίζει να πήζει, περίπου 8 έως 10 λεπτά. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: