Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Υλικά
150 γραμ. σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά πορτοκάλι ή σοκολάτας
75 γραμ. βούτυρο λιωμένο
50 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας μέλι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα μπισκότα στην μέση χωρίς να τα διαλύσουμε.
Λιώνετε σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και σε κατσαρολάκι το βούτυρο.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτετε το μέλι, το λιωμένο βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
Μόλις μισοκρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν.

Στρώνετε σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέϊκ ή ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα και ρίχνετε από πάνω το μείγμα. Το ισιώνετε στην επιφάνεια. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και μόλις παγώσει το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: