Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Κρακεράκια

Υλικά
150 γραμ. γκούντα τριμμένο
100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
λίγο μαύρο πιπέρι
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 φλυτζανάκι του καφέ νερό

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε μπαστουνάκια ή ότι σχήμα θέλουμε να έχουν τα κρακεράκια μας.


Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: