Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η μακαρονάδα του Paulasi

Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια Νο 6
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
20 ντοματίνια ή 1 ντομάτα μεγάλη
Αλάτι και πιπέρι
1/2  κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
6-7 φύλα βασιλικού
1 φλιτζάνι μυζήθρα ξερή
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 νεροπότηρα νερό ή ζωμό λαχανικών


Εκτέλεση
Κόβουμε σε ψιλά φετάκια το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά. Κόβουμε τα ντοματάκια στην μέση ή την ντομάτα σε κύβους.
Σε πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε τα μακαρόνια στο κέντρο.
Μοιράζουμε το κρεμμύδι από τις δύο πλευρές, το σκόρδο, την πιπεριά και την ντομάτα. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Περιχύουμε παντού το λάδι, και προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό.


Ανάβουμε την φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει την πρώτη βράση.
Ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και όταν αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε τον βασιλικό.

Ανακατεύουμε συχνά μέχρι τα μακαρόνια να είναι αλ ντέντε. Ρίχνουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε. Θα πρέπει να έχει πιεί όλο το νερό η ζωμό. 


Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και γαρνίρουμε με φύλα βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: