Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ντοματάκια τουρσί

Υλικά
35 γραμμάρια αλάτι
25 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 κουταλιά σούπας κόκκους μπαχάρι
1/2 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ντοματάκια ή άλλες μικρού μεγέθους ντομάτες
2 ματσάκια άνηθο
1 φύλλο δάφνης
50 γραμμάρια σέλινο και τα φύλλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και πιπέρι μέσα στο νερό σε μια κατσαρόλα και τα
αφήνουμε να πάρει βράση. Αφήστε το υγρό να κρυώσει εντελώς.
Τοποθετήστε τις ντομάτες και τα άλλα υλικά σε αποστειρωμένα βάζα και περιχύνουμε την κρύα άλμη.

Σφραγίστε το βάζο και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος στην κουζίνα σας (25 ° C) για μία εβδομάδα, έως ότου οι ντομάτες αρχίσουν την ζύμωση. Μεταφέρετε στο ψυγείο ή στο κελάρι σας, όπου μπορούν να διατηρηθούν χωρίς να ανοιχτούν όλο το χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: