Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Μάρφιν με γέμιση καραμέλα

Υλικά
3 κουταλιές σούπας κακάο
250 γραμ. σοκολάτα σε κομματάκια
125 γραμ. βούτυρο
1 1/2  φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρίσεις
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1/4  κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 αυγά
4 καραμέλες βουτύρου
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Αλείφουμε τα φορμάκια για μάρφιν με βούτυρο και τα περνάμε με κακάο στο εσωτερικό.
Σε μπόλ που να μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων βάζουμε την σοκολάτα και το βούτυρο. Βάζουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθεί. Με μαρίζ ανακατεύουμε να γίνει ένα λεία και γυαλιστερή η σοκολάτα.

Σε άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι. Τα ενσωματώνουμε με την σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ελαφριά χτυπημένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μισό μίγμα στα 4 μπολάκια μάρφιν που έχουμε περάσει με το κακάο, να φτάσει μέχρι την μέση. Βάζουμε από μία καραμέλα σε κάθε μπολάκι και συμπληρώνουμε με το μίγμα μάρφιν. Ψήνουμε στον φούρνο , στους 200 βαθμούς για 13 – 14 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: