Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά
150 γραμ. κουβερτούρα
60 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. ζάχαρη
4 κουταλάκια γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο.

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
Ρίχνετε το μείγμα αυγών ζάχαρης μέσα στο μείγμα σοκολάτας βουτύρου και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
Βάζετε το μείγμα σε φορμάκια και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά, τόσο ώστε το κέικ να ψηθεί απ έξω και να παραμείνει υγρό μέσα.

Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: