Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Μπιφτέκια λαχανικών

Υλικά
4 πατάτες τριμμένες και στραγγισμένες από τα υγρά τους
3 κολοκυθάκια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
200 γραμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας μπέϊκιν πάουντερ
1 μεγάλο ποτήρι μπύρας
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
3 αυγά
150 γραμ. τυρί τριμμένο
αλάτι πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Τρίβουμε όλα τα λαχανικά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να σωθούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ κάνουμε ένα κουρκούτι με τη μπύρα, λίγο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αυτό το μίγμα το ενώνουμε με τα σοταρισμένα λαχανικά, το τυρί και ανακατεύουμε. Θέλουμε να αποκτήσουμε ένα μείγμα που να είναι πηκτό και να στέκεται.

Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα να φουσκώσει λίγο. Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο ή στο φούρνο σε ταψάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: