Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Κεφτέδες μανιταριών

Υλικά
250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά στρογγυλά
4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο

Για το τηγάνισμα
2 αβγά χτυπημένα καλά
Αλεύρι και Τριμμένη φρυγανιά


Εκτέλεση
Σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια, αφαιρείτε τα κοτσανάκια, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνετε να σωταριστούν μέχρι να μαλακώσουν.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν, βάζετε σε μπολ τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια με το λάδι τους και προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Αν η ζύμη είναι ακόμα αραιή προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι ή τριμμένο τυρί.

Κάνετε μπαλάκια από το μείγμα τα περνάτε στο αλεύρι που έχετε τοποθετήσει σε ένα πιάτο, μετά το περνάτε από τα χτυπημένα αβγά και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: