Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Λεμονοπίπερο πικάντικο …. Ένα μπαχαρικό όλη η γεύση

Εμείς στο Volta Koyzina ότι μαθαίνουμε και το δοκιμάζουμε θέλουμε να το μοιραζόμαστε μαζί σας.
Σήμερα δοκιμάσαμε το Λεμονοπίπερο σε μοσχαρίσια μπριζόλα.
Το είχαμε ακούσει από έναν σεφ (δεν θυμάμαι το όνομά του δυστυχώς) και το ψάξαμε.

Το λεμονοπίπερο είναι καρύκευμα με κλασική γεύση που αρχικά ξεκίνησε για να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές με ψάρι. Έχει γίνει όμως δημοφιλές για κάθε συνταγή με κρεατικά ιδίως κοτόπουλο, ζυμαρικά, ομελέτες, σαλάτες. Οι φρεσκοκομμένοι, χονδροκομμένοι σπόροι από μαύρο πιπέρι, το σκόρδο, το αποξηραμένο λεμόνι χαρίζουν στην χαρακτηριστική γεύση του πιπεριού, ευωδιαστή, λεμονίζουσα γεύση.


Περιέχει:
Πιπέρι μαύρο, Σουμάκ, Αλάτι, Σινάπι, Σκόρδο, Λεμόνι, φλούδες Εσπεριδοειδών

Υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες 1/2  κιλό η κάθε μία περίπου.
3 κουταλιές λεμονοπίπερο, 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι άσπρο και ροζ ανάμικτο, και 1 σφηνάκι λάδι.
Ανακατέψαμε όλα τα υλικά σε ένα φλιτζάνι και με το μίγμα αλείψαμε τις μπριζόλες. Στις σκεπάσαμε με μεμβράνη και τις αφήσαμε για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να ετοιμαστούν τα κάρβουνα.
Τις ψήσαμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 25 λεπτά περίπου από κάθε μεριά. Γυρίζοντας μόνο μία φορά.  Τια βγάλαμε από την φωτιά τις σκεπάσαμε μ αλουμινόχαρτο και τις αφήσαμε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν.


Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο πάνω από κάθε προσδοκία.
Μπορούμε να τις ψήσουμε και σε τηγάνι. Γίνονται υπέροχες δοκιμάστε το.

Θα επανέλθουμε όταν το δοκιμάσουμε και σε άλλες συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: