Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Σουφλέ λεμονιού

Υλικά
8 μεγάλα λεμόνια
3 αυγά χωριστά κρόκους από ασπράδια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
Κόψτε σε κάθε λεμόνι λίγο την μία άκρη έτσι ώστε να μπορεί να στερεωθεί κάθετο, αλλά να μην περάσουμε το άσπρο μέρος.
Κόψτε την άλλη πλευρά κάθε λεμονιού, παράλληλα με το κάτω μέρος περίπου να αφαιρεθεί το 1/4 του λεμονιού.
Αφαιρούμε από τα λεμόνια με μαχαίρι και κουταλάκι το εσωτερικό τους και το βάζουμε σε ένα μπόλ. 


Περνάμε το εσωτερικό από σουρωτήρι πατώντας να πάρουμε όλο τον χυμό.
Τοποθετήστε τα λεμόνια στο ταψί με το άνοιγμα προς τα επάνω.


Σε ένα πυρέξ μπόλ βάζουμε τους κρόκους, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/4 φλιτζάνι από τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν.
 Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπέν μαρί) και συνεχίζουν να ανακατεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να γίνει πολύ παχιά κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει, και να αφρατέψει.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το υπόλοιπο 1/4  φλιτζανιού ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφικτά μαρέγκα και να είναι λαμπερή και κρατούν οι μαλακές αιχμές της, περίπου 2-3 λεπτά.
Χτυπάμε για 1/3 της μαρέγκας μέσα στο μίγμα των κρόκων, και στη συνέχεια, διπλώστε στο υπόλοιπο μαρέγκα απαλά με μια μαρίζ. Γεμίστε τα λεμόνια με το μίγμα μέχρι το χείλος.


Ψήστε για περίπου 14 έως 17 λεπτά, έως να έχουν αυξηθεί πάνω από το χείλος των λεμονιών.

Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με τη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: