Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Κρέμα βουτύρου Ζαχαροπλαστικής

Υλικά
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 φλιτζάνι συν 3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι) καλαμποκάλευρο (νισεστέ)
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την τελική Κρέμα βουτύρου
2 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 1/2 κουταλάκια γλυκού βανίλιας

Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και την μισή της ζάχαρη να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Ενώ το γάλα θερμαίνει, ανακατεύουμε ελαφρά την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα μπολ πυρίμαχο.
Όταν το γάλα είναι ζεστό, ανακατεύουμε το μίγμα ζάχαρης νισεστέ στα αυγά να ενωθούν καλά. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα των αυγών σε αργή, σταθερή ροή, χτυπώντας ελαφρά και συνεχώς.
Μην ρίξετε το γάλα πολύ γρήγορα, διαφορετικά κινδυνεύετε να κόψουν τα αυγά.
Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει, και να κάνει μεγάλες φυσαλίδες. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Μεταφέρετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα ρηχό μπολ και καλύπτουν αμέσως με πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα. Βάζουμε το μπολ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Μεταφέρετε την κρύα πλέον κρέμα ζαχαροπλαστικής στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ και χτυπάμε ελαφρά για 1 έως 2 λεπτά, για να αφρατέψει.
Ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία, σταδιακά προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε κομμάτια. Συνεχίστε έως ότου όλο το βούτυρο προστεθεί στην κρέμα και γίνει ελαφρύ και λεία.
Ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, και τα ρίχνουμε  να ενσωματωθούν στην κρέμα.

Η κρέμα βουτύρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως ή στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: