Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Λεμονόπιτα με κρέμα τυριού

Υλικά
450 γραμ. τυρί κρέμα
2 λεμονιών το χυμό και το ξύσμα
2 πακέτα φρέσκια ζύμη για κρουασάν (230 γραμ. το κάθε ένα)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη επιπλέων
3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο και λίγο για άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί 23 X 33 εκ. περίπου, το βουτυρώνετε ελαφρώς με ένα πινέλο και στρώνετε από πάνω το ένα φύλο ζύμη στη βάση και τα τοιχώματα.
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη το χυμό των 2 λεμονιών, το ξύσμα 1 1/2 λεμονιών και χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ χειρός, μέχρι να έχετε ένα λείο,
κρεμώδες, αφράτο μείγμα. Στρώνετε και ισιώνετε το μείγμα πάνω από το φύλλο ζύμης.
Ξετυλίγετε το δεύτερο φύλλο ζύμης και τρώστε το πάνω από τη κρέμα λεμονιού τυριού. Αλείφετε το φύλλο με ένα πινέλο με τις 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο. Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο ξύσμα 1/2 λεμονιού και τις 3 κουταλιές ζάχαρης, τα ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το μείγμα όλη την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά, για 30 λεπτά περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί να μισοκρυώσει. Ξεφορμάρετε τη πίτα από το ταψί , την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα και το απολαμβάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: