Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Κεφτεδάκια λαχανικών Volta Koyzina

Υλικά
5 αυγά βρασμένα πολύ σφικτά (για 15 λεπτά βρασμού)
1 αυγό
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 φλιτζάνια αλεύρι

1/8 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Κόβουμε τα βρασμένα αυγά σε κύβους και τα βάζουμε σε ένα μπόλ.
Στο μπόλ βάζουμε επίσης τις πιπεριές, τις ντομάτες, το τυρί, την καυτερή πιπεριά. Σε άλλο μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κύμινο και το αλάτι.
Ενώνουμε το περιεχόμενο από τα δύο μπολ και το τυρί και ανακατεύουμε καλά να γίνει μια ζύμη. Αν χρειαστεί για να γίνει μέτρια σφικτή και να πλάθετε προσθέτουμε αλεύρι και τυρί.
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε το αυγό και το χτυπάμε ελαφρά.

Βάζουμε το λάδι να κάψει, φτιάχνουμε κεφτεδάκια τα περνάμε από το αυγό και την φρυγανιά και τα τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Γυρνάμε να ψηθούν και από την δεύτερη πλευρά. Βάζουμε τα ψημένα σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: