Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Σάμαλι

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
3 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
Για το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
Χυμό ενός λεμονιού
Φλούδες ενός λεμονιού

3 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κλείνουμε με μια διάφανη μεμβράνη, τα σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να πήξει.
Αφού λαδώσουμε καλά ένα ταψί 30 εκατοστών, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια. 


Αν θέλουμε πάνω σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι.

Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 170 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: