Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Πιπεριές γεμιστά με γαύρο

Υλικά
4 Μεγάλη Κόκκινη Πιπεριά
2 Γαύρος
3 κουταλιές σούπας χωρίς κουκούτσι Ελιές, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας Κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλυτζάνι φρέσκο μαϊντανό
1/4 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και τεμαχισμένα
Αλάτι και πιπέρι
1 Μικρή κόκκινη πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
1 1/2 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε τις πιπεριές σε τέταρτα, και αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Τοποθετήστε σε ταψάκι τις πιπεριές με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήστε για 15 λεπτά.
Ενώ οι πιπεριές ψήνονται, Βάζουμε στο μούλτι τις αντσούγιες, τις ελιές, την κάπαρη, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα αμύγδαλα και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα.
Πασπαλίστε με αλάτι, και πιπέρι και το τσίλι, αν το θέλετε καυτερό.
Περιχύνουμε σε περίπου 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε μέχρι αναμιχθούν.
Τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ και προσθέστε το μίγμα του γαύρου και ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά.
Βγάλτε τις πιπεριές από το φούρνο και γεμίζουμε με το μείγμα πάνω από κάθε πιπέριά.
Επιστροφή στο φούρνο για άλλα 10 έως 15 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: