500 γραμ. γίγαντες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανός
700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε
μπόλικο νερό.
Την επόμενη ημέρα τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40΄, τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια
φωτιά και μαραίνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 8΄- 10΄.
Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το καρότο, τα χλωρά
κρεμμύδια, το σέλινο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο, τα βράζουμε για 10΄ και
περιχύνουμε με αυτά, τους γίγαντες.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και 1 φλιτζάνι
του τσαγιού νερό.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C
περίπου για 45΄, μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου