Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Γεμιστή ομελέτα με πανσέτα χοιρινή


Μια διαφορετική ομελέτα με γέμιση χοιρινής πανσέτας.

Υλικά
2 κομμάτια πανσέτα χοιρινή χωρίς κόκαλο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά κέτσαπ
6 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
4 - 5 φύλα σπανάκι

Εκτέλεση
Παίρνουμε τις πανσέτες και τις χαράζουμε χωρίς να κοπούν εντελώς. 
Τις περνάμε με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδο.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις πανσέτες και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.


Περνάμε τις ψημένες πανσέτες ενώ είναι ακόμα στο τηγάνι με κέτσαπ ενώ είναι ακόμα στο τηγάνι και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο.


Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το 1/3 από τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε λίγο να ψηθούν σε ομελέτα.


Βάζουμε στο κέντρο τα φύλλα σπανάκι και επάνω τα κομμάτια πανσέτας και τα τυλίγουμε με τις άκρες της ομελέτας.


Τραβάμε την ομελέτα στην μια άκρη του τηγανιού και στο κενό ρίχνουμε το άλλο 1/3 από το χτυπημένο αυγό.


Μόλις αρχίσει να ψήνετε τυλίγουμε πάλι την ομελέτα από την μεριά της πανσέτα προς την άλλην.
Τραβάμε πάλη προς την άκρη και ρίχνουμε το υπόλοιπο αυγό. Πάλι τυλίγουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί καλά.



Βγάζουμε την ομελέτα σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε φέτες 


και σερβίρουμε με κρύα μπύρα.




Εκτυπώστε την συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: