Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Φτιάξε την δική σου μπύρα…

Ο Pol Emmanouilidis από το Beer Deli μας ενημέρωσε για την οικιακή ζυθοποίηση το πώς μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας μπύρα εύκολα και αρκετά οικονομικά στο σπίτι μας.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε μπύρα, εσείς θα επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει καλύτερα, πάντα σε συνδυασμό με το χώρο σας, το χρόνο σας και τον εξοπλισμό σας.

Με τα έτοιμα κιτ που διαθέτει και την άψογη και υπομονετική καθοδήγηση ξεκινήσαμε την πρώτη προσπάθεια μας.

Ξεκινήσαμε με μια Brewferm Triple. Μια ονειρεμένη μοναστηριακή μπύρα, δυνατή, με πλούσια βυνώδη γεύση. Ισορροπημένα αρώματα λυκίσκου και μπαχαρικών.
Τα αποτελέσματα μετά από 4-5 μήνες αν αντέξουμε να περιμένουμε.

Ακόμα μάθαμε ότι οι μπύρες δεν πρέπει να πίνονται πολύ παγωμένες γιατί δεν μας αφήνει να καταλάβουμε την πραγματική γεύση της.
Οι μπύρες με μέτρια έως ελαφριά γεύση πρέπει να πίνονται στους +4 έως +6 βαθμούς οι lager, pils, weisse και οι ποιο δυνατές από τους +6 έως +8 οι Pale ale, Stout, IPA και +8 έως +10 οι Abbey/Trappist, Imperial IPA & Imperial Stout..
Όπως δεν πρέπει να πίνονται σε παγωμένο ποτήρι το πολύ πολύ να το έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό.

Ευχαριστούμε για το πρώτο μάθημα και περιμένουμε το επόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: