Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Παγωτό βανίλια με κομμάτια καραμέλας

Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος
250 ml πλήρες γάλα
75 γραμ. ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
1 Πρέζα αλάτι
2 δόσεις βανίλια
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση
Κάντε το βασικό μείγμα ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Φέρτε αργά σε βρασμό, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο για περίπου πέντε λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί τους κρόκους των αυγών και το αλάτι μέχρι να ανακατευτούν
 καλά. Ρίξτε το κρύο μείγμα γάλακτος και κρέμα γάλακτος μέσα στο μίγμα αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. (Μη χρησιμοποιείτε ζεστό το μείγμα γάλακτος, καθώς αυτό μπορεί να μετατρέψει τα αυγών σας σε ομελέτα).
Μεταφέρετε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα και ξαναβάλτε το στην φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα όλη την ώρα, μέχρι να κάψει αλλά να μην βράσει. ανακατέψτε σε αυτή τη θερμοκρασία για τέσσερα λεπτά περίπου.
Προσθέστε την βανίλιας και  ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το σε μεταλλικό δοχείο στο ψυγείο για έξι ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Ετοιμάστε την καραμέλα σε αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε την τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη και τις 2 κουταλιές νερό. Αφήστε να έρθει σε βρασμό και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να παίρνει χρώμα και να γίνετε ρευστή καραμέλα. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε να κυρώσει λίγο αλλά όχι εντελώς. Βγάζουμε το παγωτό από την ψύξη και χύνουμε την ζεστή καραμέλα στην επιφάνια σε ροή και σε γραμμές.
Η ζεστή καραμέλα θα περάσει στο παγωτό και θα κάνει γραμμές μέσα καραμέλας. Ξαναβάζουμε αμέσως στην ψύξη και αφήνουμε για άλλες 3 ώρες.

Κρατήστε το στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: