Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Κρέμα λευκής Σοκολάτας με Μαρμελάδα Βατόμουρο

Ο συνδυασμός της μαρμελάδας βατόμουρων και λευκή σοκολάτα είναι μια γιορτή για τα μάτια και της γεύσης. Η ελαφρά οξύτητα των βατόμουρων ταιριάζει τέλεια με την κρεμώδη υφή της λευκής σοκολάτας.

Υλικά
Για τη κρέμα λευκής σοκολάτας
130 γραμ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
70 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 Πρέζα αλάτι
Για τη μαρμελάδα βατόμουρο
200 γραμ. φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
120 γραμ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Για να γίνει η κρέμα λευκής σοκολάτας, λιώστε
τη σοκολάτα σε ένα μπολ σε μπέν μαρί ( το μπολ το βάζετε πάνω από μια κατσαρόλα που σιγοβράζει νερό).
Ανακατεύετε κατά διαστήματα, και στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομαλή κρέμα.
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει για 15 λεπτά στο ψυγείο. Θα πρέπει να είναι κρύα αλλά να μην έχει ακόμη πήξει.
Ανακατέψτε τα βατόμουρα και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με ένα καπάκι, και φέρτε σε βρασμό. Βράζουμε για 5 λεπτά πριν την κλείσουμε την φωτιά.
Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά στο ψυγείο. Η μαρμελάδα πρέπει να είναι κρύα, αλλά να μην έχει ακόμη πήξει. Ανακατέψτε με ένα μίξερ για 2 λεπτά και να αφαιρέστε κάποια από τα κουκούτσια αν θέλετε. Βάλτε λίγο κρέμα σοκολάτας μέσα σε μια γυαλίτσα, ρίξτε λίγη μαρμελάδα βατόμουρων. Συνεχίστε να γεμίσετε το βάζο με την κρέμα λευκής σοκολάτας και μαρμελάδα βατόμουρων. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να δημιουργήσετε σχέδιο.

Αυτή η κρέμα θα κρατήσει στο ψυγείο για περίπου δύο εβδομάδες.

Η συνταγή σε κάρτα για εκτύπωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: