Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Φρουτοπιτάκια του Volta Koyzina

Μια συνταγή για το πρωινό η απογευματινό καφέ σας. Πιτάκια με γέμιση από τα φρούτα ή μαρμελάδα που σας αρέσει.

Υλικά
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας σόδα
40 γραμ. σκόνης μπέικιν
600 γραμ. αλεύρι
160 γραμ. κρύο βούτυρο
100 γραμ. ζάχαρη
240 ml κρέμα γάλακτος
180 ml γάλα
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανέλα
1 κρόκο αυγού
Φρούτα ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C και στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
Βάλτε το αλάτι, την σόδας, το μπέικιν, και το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα. Προσθέστε το βούτυρο και να χρησιμοποιήσετε ένα κόπτη ζύμης για να κόψει το βούτυρο σε κομμάτια στο αλεύρι και ζυμώστε με τα χέρια, μέχρι το βούτυρο μοιάζει με κριθαράκι. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια στο αλεύρι και ανακατέψτε όσο καλύτερα μπορείτε με ένα πιρούνι ή κουτάλι.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά έως ότου όλα τα συστατικά ενωθούν καλά σε ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα την σκεπάζουμε με μεμβράνη και καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας για 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας. Ανοίγουμε τη ζύμη σε περίπου πέντε εκατοστά πάχους φύλλο. Κόψτε σε σχήματα όπως σας αρέσει, κύκλους ή τετράγωνα που είναι το παραδοσιακό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα.
Πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης με το μείγμα κανέλας ζάχαρης και βάζουμε όποιο φρούτο θέλουμε, ψιλοκομμένο μήλο, φράουλες, ροδάκινο σε κομμάτια ή και μαρμελάδα που μας αρέσει. Κλείνουμε τα πιτάκια και τα αλείφουμε με λίγο γάλα ή χτυπημένο κρόκο αυγού με λίγο νερό.

Τοποθετήστε τα πιτάκια στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά αν τα πιτάκια είναι μικρά ή για 20 λεπτά αν είναι λίγο μεγαλύτερα. Θα πρέπει να ροδίσουν όταν είναι έτοιμα.

Εκτυπώστε την συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: