Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ντιπ με πατάτα και παντζάρια

Υλικά
250 γραμ. μαγειρεμένα παντζάρια
410 γραμ. πατάτες σε κύβους
1-2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (κράτηστε λίγα για το γαρνίρισμα)
3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα παντζάρια σε νερό, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους. Βράζουμε τις πατάτες σε κύβους μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις βρασμένες πατάτες, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Λιώνουμε με το εξάρτημα του πουρέ τα παντζάρια (να μείνουν μερικά χοντροκομμένα).
Μεταφέρετε σε μπολ τα παντζάρια, το μείγμα πατάτας και διπλώστε για να αναμειχθούν. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρετε με λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια. Σερβίρετε σαν ντιπ με πατατάκια, κομμένες πιτούλες, κομμένα λαχανικά ή σαν σαλάτα σε γεύμα.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: