Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Λιγκουίνι με καλαμαράκια

Υλικά
600 γραμ. καλαμαράκια μικρά καθαρισμένα
1 κιλό μακαρόνια Λιγκουίνι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο να δώσει το άρωμά του. Ρίχνουμε τα καλαμάρια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Βράζουμε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι αλ τέντε. Μεταφέρουμε τα βρασμένα μακαρόνια (με όσο νερό έχουν πάνω τους) από την κατσαρόλα τους στην κατσαρόλα με τα καλαμάρια
και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι και σερβίρουμε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: