Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ριζότο στον φούρνο με Μανιτάρια και Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι ένα αρωματικό φυτό με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες αλλά και ένα μυρωδικό που ή δεν σου αρέσει ή σε ξετρελαίνει. Για όσους του αρέσει έχουμε την παρακάτω συνταγή.
Το φασκόμηλο περιέχει πτητικό έλαιο που περιλαμβάνει 30% θουγιόνη, 5% κινεόλη, λιναλόλη, βορνεόλη, καμφορά, σαλβένιο και πινένιο, ένα πικρό στοιχείο, τανίνες, τριτερπενοειδή, φλαβονοειδή, οιστρογόνες ουσίες και ρητίνη.

Υλικά
25 γραμ. βούτυρο
500 γραμ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
10 μεγάλα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150 ml λευκό κρασί

1 κύβο λαχανικών
700 ml νερό
50 γραμ. παρμεζάνας τριμμένη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Σε ένα μεγάλο πυρέξ βάλτε το βούτυρο. Κόψτε τα μανιτάρια σε μπουκιές και ψιλοκόβετε το φασκόμηλο.
Τοποθετήστε τα μανιτάρια και το μισό του φασκόμηλου μέσα στο πυρέξ με το σκόρδο και το λευκό κρασί. Ρίξτε γενναιόδωρα αλάτι και πιπέρι και βάλτε το στο φούρνο για 20 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τον κύβο λαχανικών. Βάζουμε το ζωμό στο πυρέξ. Καλύψτε με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ξαναβάλτε το στο φούρνο. Μειώστε τη θερμότητα σε 180 ° C και μαγειρέψτε χωρίς ανακάτεμα για 40 έως 45 λεπτά, ή μέχρι ένα μεγάλο μέρος του υγρού να έχει απορροφηθεί και το ρύζι μόλις να κρατάει.

Αφαιρέστε το ριζότο από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το παρμεζάνα και αφήστε σκεπασμένο μέχρι το ρύζι να είναι κρεμώδες.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: