Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Χοιρινή πανσέτα ρολό

Υλικά
2 κουταλιές σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο (τα φύλλα)
1 ματσάκι φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας τζίντζερ
2 ½ κιλά Χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλα
Χοντρό θαλασσινό αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 λεμόνι ακέρωτο
6 κομμάτια σπάγκο κουζίνας περίπου 40 εκατοστά

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, τις σκελίδες σκόρδο, και το τζίντζερ. Χτυπάμε ελαφρά μέχρι να είναι ψιλοκομμένα.

Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε την πανσέτα με το λίπος της προς τα επάνω.
Τρίβουμε το λεμόνι πάνω στο κρέας και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το μείγμα μπαχαρικών στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό.
Δένουμε με τα κομμάτια σπάγκου το τοποθετούμε στο φούρνο για 45 λεπτά, στους 250ο Βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: