Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Παγάκια λουλουδιών

Τώρα το καλοκαίρι μπορεί να κάνουμε αρκετές συγκεντρώσεις στο σπίτι. Ένα ωραίο τιπ είναι να ετοιμάσουμε παγάκια λουλουδιών. Θα παγώσουμε τα ποτά μας αλά και θα τα διακοσμήσουμε με λουλούδια. Το πρώτο που πρέπει να ξέρουμε είναι ποια άνθη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.
Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να τα φάμε πραγματικά τα λουλούδια, που τρώγονται είναι όπως τα τριαντάφυλλα, οι  πανσέδες, τα άνθη γιασεμιού, οι κατιφέδες, οι βιολέτες και τα γεράνια, προφανώς, είναι οι καλύτερες επιλογές για τα παγάκια.
Βρήκα ότι οι πανσέδες και τα γεράνια λειτούργησαν καλά, αλλά και μικροσκοπικά τριαντάφυλλα, θα ήταν μια καλή επιλογή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βότανα και τα άνθη τους όπως μέντα, δυόσμο, δενδρολίβανο, βασιλικό ή άνθη από σχοινόπρασο.


Τα μεγαλύτερα λουλούδια είναι καλύτερα για τον λόγο ότι φαίνονται και καλύτερα. Το άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι η διαφάνεια του πάγου.


Για να είναι ποιο διαφανές πρέπει το νερό να είναι αποσταγμένο. Μπορούμε να βράσουμε το νερό για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν από την κατάψυξη του για την πρόληψη ατελειών.



Βάζουμε σε μια θήκη για μεγάλα παγάκια τα λουλούδια και προσθέτουμε λίγο νερό. Το βάζουμε να παγώσει και μετά συμπληρώνουμε άλλο λίγο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει η θήκη έτσι θα έχουμε το λουλούδι στο κέντρο του πάγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: