Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Χοιρινό Μαγειρεμένο Σε Γάλα Με Φασκόμηλο

Στην πόλη (Κρότωνας) Crotone στην κάτω Ιταλία και στον παραλιακό Viale Cristoforo Colombo επισπευτήκαμε την πιτσαρία Pizzeria Vecchio Mulino και δοκιμάσαμε την πίτσα Κολόμπο με σπιτικό χοιρινό βρασμένο στο γάλα με φασκόμηλο και δάφνη, που μαζί με την φρέσκια ντομάτα και τις πιπεριές, την λιωμένη μοτσαρέλα ήταν κάτι το εξαιρετικό. Εμείς σας φέραμε την συνταγή για το χοιρινό κρέας. Εσείς δοκιμάστε το με όποιο τρόπο θέλετε.

Υλικά
2 κιλά χοιρινό μπούτι (δεμένο με σπάγκο μαγειρικής)
2 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
15 φύλλα φασκόμηλου

3 φύλλα δάφνης
1 λίτρο γάλα

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει εξωτερικά χρώμα. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.
Λιώστε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο, το φασκόμηλο και τα φύλλα δάφνης σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα και αφήστε το να πάρει μια βράση.
Επιστρέψτε το χοιρινό κρέας στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε στο χαμηλότερο δυνατό θερμότητας καλύπτοντας με το καπάκι αφήνοντας ένα μικρό κενό, για τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βγάλτε το κρέας και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν από το κόψιμο σε λεπτές φέτες. Συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας και τα αγαπημένα σας λαχανικά. Το γάλα θα κόψη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, αλλά μην ανησυχείτε, συνεχίστε το μαγείρεμα κανονικά. Βάλτε το κρέας σε ψιλές φέτες σε πίτσα είναι τέλειο.

 Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: