Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Μακαρόνια πένες ογκρατέν

Υλικά
500 γραμ. μακαρόνια πένες
500 ml γάλα
2 κουταλιές σούπας (30 γραμ.) καλαμποκάλευρο
500 γραμ. τσένταρ ή άλλο τυρί που να λιώνει
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
70 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
20 ντοματάκια κεράσι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό πυρίμαχο ταψί.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 έως 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι ακόμα αλ τέντε.
Ανακατέψτε το γάλα με το κορν φλάουρ σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε την στην φωτιά και σιγοβράστε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίζει να
πήζει. Ανακατέψτε την μουστάρδα και μετά ρίχνουμε το τυρί τσένταρ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει μία απαλή κρέμα. Αλατοπιπερώνετε.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με την κρέμα. Χύστε τα μακαρόνια με την κρέμα στο βουτυρωμένο πυρέξ και στρώστε τα. Κόψτε στην μέση τα ντοματίνια. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα όλη την επιφάνια πάνω από τα μακαρόνια και μοιράστε τα ντοματίνια.  Τοποθετήστε το πυρέξ στον φούρνο ανάβοντας το γκριλ.  Προσοχή όχι στην επάνω σχάρα (γιατί αν είναι πολύ κοντά θα καεί) για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να ψηθεί στην επιφάνια. Αφαιρέστε από τον φούρνο  και Σερβίρετε.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: