Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Σολομός με σάλτσα μυρωδικών τυλιγμένο σε ζύμη του Volta Koyzina

Η σάλτσα είναι πολύ καλή αν θέλετε να ψήσετε τον σολομό στον φούρνο χωρίς την ζύμη.
Είναι το ιδανικό γεύμα για δείπνο, καθώς μπορεί να παρασκευαστεί μέχρι και 12 ώρες πριν. Σερβίρεται με μια απλή σαλάτα ντομάτας.

Υλικά
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό φύλλα
2 κουταλιές σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
2 κουταλιές σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 σκελίδα σκόρδο
3 φιλέτα αντσούγιας
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κρόκο αυγού
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φιλέτα σολωμού 350 γραμ. το καθένα χωρίς οστά και κόκαλα
1 πακέτο έτυμη ζύμη σφολιάτας ή κουρού
1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά σούπας γάλα


Εκτέλεση
Για να κάνετε σάλτσα μυρωδικών, βάλτε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τον δυόσμο, σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει λεία πάστα. Προσθέστε το σκόρδο, τις αντσούγιες, τη μουστάρδα, τον κρόκο του αυγού και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (αλλά όχι αλάτι) και χτυπήστε και πάλι μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλτε ένα καθαρισμένο φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα και κόκαλα σε ένα ξύλο κοπής και να απλώστε επάνω του την σάλτσα σε μια στρώση. Βάλτε το άλλο φιλέτο από πάνω έτσι ώστε να φαίνεται σαν ένα ολόκληρο ψάρι.
Πάρτε το ένα φύλλο ζύμης και τοποθετήστε το πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάλτε τα κομμάτια σολομού στην μια πλευρά της ζύμης και τυλίξτε την άλλη να κλίσει έτσι ώστε τα φιλέτα να σκεπαστούν εντελώς. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης από κάτω. Αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C. Βουρτσίστε το τη επιφάνια της ζύμης με χτυπημένο αυγό.

Βάλτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι η ζύμη είναι χρυσή και ψημένη στην κορυφή και στο κάτω μέρος. Αφήνεται να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά. Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με σαλάτα ντομάτας.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: