Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Σουβλάκια μπακαλιάρου με γλυκόξινη σάλτσα (street Food)

Υλικά
20 καλαμάκια για σουβλάκι
1 – 1 ½ κιλό μπακαλιάρο χωρίς κόκαλα
2 φλιτζάνια τρίμμα φρυγανιά
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι ή τριμμένη πιπεριά καυτερή
Λάδι για τηγάνισμα
Για την σάλτσα
2 φλιτζάνια κέτσαπ
2 κουταλάκια γλυκού ξύδι
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Μουλιάστε τα σουβλάκια σε νερό για 20 λεπτά πριν από το ψήσιμο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα λάδι και θερμαίνουμε μέχρι να κάψει.

Σε ένα πιάτο βάζουμε την φρυγανιά, το αλάτι και την καυτερή πιπεριά.
Κόβουμε τον καθαρισμένο μπακαλιάρο σε κύβους. Περάστε 3 -4 κομμάτια μπακαλιάρου στα καλαμάκια. Βουτάμε τα καλαμάκια στην φρυγανιά να κολλήσει καλά και αρκετή ποσότητα (θα πρέπει ο μπακαλιάρος στα καλαμάκια να είναι νωπός σε υγρασία για να κολλήσει η φρυγανιά).
Ρίχνουμε στο καυτό λάδι τα σουβλάκια και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.  Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κέτσαπ, την ζάχαρη και το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δοκιμάστε και φέρτε στα γούστα σας.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια μπακαλιάρου με την σάλτσα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: