Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Κρασάτα αχνιστά μύδια

Σε έναν ερημικό κόλπο μετά την Πρέβεζα μια καντίνα στημένη περίμενε όσους ήξεραν την παραλία να την επισκεφτούν. Ο κ. Νίκος πρόσφερε ουζάκι με λίγους μεζέδες και σε διαφορετικές ώρες ετοίμαζε κάποια πιάτα για τους επισκέπτες που το ήξεραν. Την μέρα και την ώρα που βρεθήκαμε εκεί μόλις είχε ετοιμάσει Κρασάτα αχνιστά μύδια.

Υλικά
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1 κομμάτι σέλινο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 πρέζα πιπέρι
10 μύδια
30 γραμ. βούτυρο
15 γραμ. αλεύρι

1 ματσάκι άνηθος τα φύλλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Βάλτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, και το σέλινο σε μια πλατιά κατσαρόλα με το λευκό κρασί και περίπου 600 ml νερού. Προσθέστε πιπέρι, αλλά όχι αλάτι.
Βάλτε τα καλά καθαρισμένα μύδια, τον άνηθο σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι τα κελύφη τους να ανοίξουν. Βγάλτε τα μύδια, που δεν έχουν ανοίξει και πετάξτε τα (όσα δεν άνοιξαν δεν τρώγονται). Κρατήστε τα ζεστά και πήξτε λίγο το ζωμό με 30 γραμ. βούτυρο και 15 γραμ. αλεύρι.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μύδια σε μια μεγάλη σουπιέρα και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο άνηθο. Σερβίρετε με ένα πιρούνι και ένα κουτάλι σούπας και ψωμί για βούτηγμα.

Εκτυπώστε την συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: