Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Γεμιστοί λουκουμάδες με μαύρη σοκολάτα ή τυρί κρέμα


Υλικά
300 γραμ. αλεύρι
1/3 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 αυγό
2 φλιτζάνια γάλα
1 σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και με μια σπάτουλα (μαρίζ) τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι γάλα και ανακατεύουμε να απορροφηθεί. 


Ρίχνουμε και το δεύτερο φλιτζάνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη. 


Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. 


Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσα μέρη και τα κάνουμε μπάλα.
Παίρνουμε λίγη ζύμη από την μια μπάλα και με τα χέρια την ανοίγουμε σε μικρό πιττάκι. 


Βάζουμε στο κέντρο ένα κομμάτι σοκολάτα και κλείνουμε σε μπαλάκι. 


Αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.


Από την άλλη μπάλα κάνουμε πάλι πιττάκια και βάζουμε από μια κουταλιά γλυκού τυρί κρέμα. 


Κλείνουμε σε μπαλάκι και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
Σε δυνατή φωτιά βάζουμε μια κατσαρόλα με λάδι να κάψει. 


Ρίχνουμε λίγα λίγα μπαλάκια στο λάδι και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφή χρώμα.



Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το περιττό λάδι. 


Τα βάζουμε σε μπολ και σερβίρουμε.




Εκτυπώστε την συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: