Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ψητό πικάντικο καλαμπόκι

Υλικά
4 καλαμπόκια ολόκληρα
1 λεμόνι ξύσμα
1 καυτερή πιπεριά τσίλι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε 8 ξυλάκια για σουβλάκια στο νερό και τα αφήνουμε για 20 λεπτά (αυτό δεν θα τα αφήσει να καούν στην ψησταριά).
Στο μούλτι βάζουμε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα και τον μαϊντανό χτυπάμε μέχρι να γίνουν χοντροκομμένα. Ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο.

Κόβουμε τα καλαμπόκια στην μέση και περνάμε κάθε κομμάτι σε ξυλάκι. Ψήνουμε στο γκριλ ή στην ψησταριά μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται.

Αλείφουμε κάθε καλαμπόκι με το μείγμα βούτυρο πασπαλίσουμε με αλάτι και απολαμβάνουμε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: